Gezonde school

We willen de kinderen een gezonde schoolomgeving bieden. Een gezonde leefstijl helpt kinderen lekker in hun vel te zitten, de weerstand op peil te houden en genoeg energie te hebben voor leren, sport en spel. Wij besteden niet alleen aandacht aan voeding en gezondheid in lessen, maar ook in de praktijk. Dat betekent dat wij ernaar streven dat leerlingen op school alleen fruit, groente en brood eten. Snoep en frisdrank zien wij liever niet op school. Dit betekent dat de eetmomenten er zo uitzien:

Ochtendpauze
Wij streven ernaar dat we in alle groepen gezond eten in de ochtendpauze. In de ochtendpauze geen koeken, snoep of repen. Meer fruit en groente eten draagt bij aan een gezonde ontwikkeling.

Overblijven
Bij de lunch streven wij ernaar dat de kinderen boterhammen meenemen en wat fruit en groente als toetje. De gezondste keuze is een volkoren boterham, besmeerd met halvarine en mager beleg. Als drinken adviseren we water of halfvolle en magere zuivelproducten. Vruchtensap kan ook, maar levert meer calorieën. Meer informatie over een gezond lunchpakket vindt u op de site van het Voedingscentrum, www.voedingscentrum.nl

Traktaties
De kinderen mogen trakteren als ze jarig zijn. Zij mogen 1 ding trakteren en dat mag nooit kauwgom zijn. Onze voorkeur gaat uit naar een gezonde traktatie (fruit/groenten, satéprikker, kaas, etc.). Wilt u eraan denken dat veel kinderen vanwege hun geloofsovertuiging geen varkensvlees mogen eten? Op www.gezondtrakteren.nl staan allerlei voorbeelden van leuke en lekkere traktaties die gezond en niet te groot zijn.

Andere eetmomenten
Ook bij uitjes, sportdagen en andere activiteiten willen we leerlingen meegeven dat lekker, gezellig en gezond prima samengaan. Wij hebben daarom ook bij dit soort dagen het streven dat kinderen geen snoep en frisdrank mogen meenemen. Natuurlijk zorgt de school dan wel eens voor een ijsje of zoet drankje. Als we het hele jaar gezond kiezen, is af en toe samen genieten van een extraatje geen probleem.